Sannheten om homofili

Christ with me


Hva sier Gud om "homofili" - at mennesker har seksuelle tanker og gjerninger overfor andre av samme kjønn?


Bibelen er helt klar på at å utføre homofili enten i tanker eller gjerninger er synd. Dersom man utfører heterofil sex enten i tanker eller gjerninger med andre enn sin egen ektefelle, er det også synd. Andre ting som er synd: Løgn, tyveri, å misbruke Guds Navn, å ikke ære sine sine foreldre, grådighet, å ha andre "guder" enn den eneste Gud som finnes, å lage seg sin egen gud enten i sine tanker eller med sine hender og mange andre ting.


Dersom noen føler at de "er homofile" så er det viktig å forstå at det å være tiltrukket av noe ondt (synd er ondt), så er ikke det nødvendigvis det samme som å synde. Når man blir frelst så blir man født på ny, som en ny skapning, og har fått et nytt hjerte som ønsker å gjøre Guds vilje, og man har fått Den Hellige Ånd iboende i seg. Men vi bor likevel i kroppen vår, og i denne verden. Så kristne har ikke lenger lyst til å gjøre det som er synd på samme måte. Og en kristen person som føler at de har seksuelle tanker mot samme kjønn, vil se at det er galt, og søke å bli fri fra det på samme måte som en heterofil mann vet at det er galt med sex utenfor ekteskapet, og vil søke å bli fri fra slike tanker. Men det handler om å vokse i Gud, og holder man seg nær til Gud, vil man mer og mer ha lyst til å gjøre det Gud vil, og hate det mennesker/verden elsker (det som er ondt). Men kristne kan også bli fristet (for vi lever fremdeles i vår kropp og i denne verden). Man synder ikke selv om man blir fristet, men når man gir etter for fristelsen.


For eksempel:

1) En heterofil mann som ser en vakker kvinne som han ikke er gift med, har ikke syndet bare fordi han synes hun er vakker. Men dersom han begynner å begjære henne i sitt hjerte, og tenker på henne seksuelt, da har han allerede drevet hor med henne i sitt hjerte. Det er selvfølgelig verre å fysisk drive hor med henne, for det har konsekvenser utover tankene. På samme måte sier Jesus at den som hater sin bror er en morder. Dette er også fordi mord begynner i hjertet. Det er selvsagt verre å fysisk begå mord, fordi dette har konsekvenser "utover tankene", for å si det enkelt og ufullstendig...


2) Dersom en mann føler at han har følelser for en mann, og han ikke "tar imot" og ønsker disse følelsene, så har han ikke nødvendigvis syndet. Det er først når han begynner å begjære en mann i sitt hjerte at han bedriver hor. Det er mange menn og kvinner som er frelst, som ikke ønsker de følelsene de har overfor samme kjønn, og da ikke ønsker å ta imot dem, og ber og leser Guds Ord, for å bli fri fra disse følelsene.


Det er en stor løgn i verden idag som sier at dersom du føler noe, så er det sant. Det er en forferdelig løgn som satan lurer menneskene med. Følelser kommer av kunnskap/mangel på kunnskap, det man er overbevist om i sine egne tanker. Følelser kommer også av ånder/demoners påvirkning.


Jeg hørte en gang en politimann undervise og han sa (sånn ca):

Tenk deg at Per går i skogen. Han har sett mange skumle filmer med store menneskeetende slanger, og er følgelig redd for slanger. Mens Per går i skogen ser han plutselig en slange som ligger foran ham. På grunn av sine opplevelser på film med skumle slanger, blir han livredd for slangen som ligger foran ham, og han løper hylende vekk.


Litt senere kommer Nils på tur i skogen. Han har lest mange bøker om dyr og slanger i Norsk natur. Plutselig ser han den samme slangen som Per møtte. Men Nils vet at det ikke er noen farlige slanger her, og at den slangen er helt ufarlig. Han reagerer altså ikke med plutselig frykt, men er rolig og behersket.


Forskjellen er altså ikke at Per og Nils var født forskjellige, med en innebygd frykt eller ikke-frykt for slanger. Forskjellen var at Nils hadde kunnskap, og derfor en riktig overbevisning. Per manglet kunnskap, og hadde løgnaktig forestilling i sine tanker om at han nå måtte være redd for sitt eget liv.


På samme måte blir man ikke født med "homofil" legning. Det er ingen legning. Det er tanker man har fått av en eller flere av mange årsaker. Bibelen forteller mye om det i Romerne 1:18-32.


Veldig mange av de som føler at de er homofile eller trans osv, har fortalt at de har blitt misbrukt som små, hvilket gir dem feil opplevelser av hva som er rett. Dette er noe de sliter med i lang tid. Vi vet også ifølge Bibelen at ånder og demoner kan påvirke og friste og ødelegge for mennesker.


Personlig kan jeg fortelle om én hendelse da dette skjedde:

Jeg satt i stuen og leste i Bibelen. Plutselig kom helt syke pornotanker i hodet mitt. Men jeg tok ikke imot dem og begynte ikke å fortsette å tenke på dette. Jeg visste at dette var demonisk påvirkning. Så jeg begynte omgående å be og befale dette å forsvinne. Etter noen få minutter med bønn, forsvant de tankene like plutselig som de hadde begynt.


Dette er selvfølgelig helt utenkelig for ateister, som ikke vet at det finnes en åndelig verden.


Men étt er sikkert. Alle som sliter med ulike typer for fristelser og synd: ALLE kan bli fri, dersom de kommer til Gud.


Det står i 1 Korinterne 6:9-11

"9 Vet dere ikke at de urettferdige ikke skal arve Guds rike? Far ikke vill! Verken de som lever i hor, eller avgudsdyrkere eller ekteskapsbrytere eller menn som lar seg bruke til unaturlig utukt med menn, eller menn som driver utukt med menn,

10 eller tyver eller grådige eller drukkenbolter eller spottere eller pengeutpressere skal arve Guds rike.

11 Og slik var noen av dere en gang. Men dere ble renset, dere ble helliget, og dere ble rettferdiggjort i Den Herre Jesu navn og i vår Guds Ånd."


Der står det altså i vers 11 at SLIK VAR noen av dere en gang. Men dere ble renset... Man kan bli fri fra alt ondt i Jesu Navn.


Johannes 8:31-32

"31 Da sa Jesus til de jødene som var kommet til tro på Ham:«Hvis dere blir i Mitt Ord, er dere i sannhet Mine disipler.

32 Og dere skal kjenne sannheten, og sannheten skal gjøre dere fri. »"


Galaterne 5:16

"16 Men jeg sier:Vandre i Ånden, og dere skal slett ikke fullføre kjøttets begjær."